MailChimp – Het online versturen van je nieuwsbrief

juni 2nd, 2015

Category: Overig

Tagged with: , , ,

Het schrijven van een nieuwsbrief is natuurlijk een krachtige manier om je doelgroep betrokken te houden bij je bedrijf. Mensen die op je nieuwsbrief geabonneerd zijn, krijgen de digitale nieuwsbrief in hun mailbox waarna ze gemakkelijk eventueel kunnen doorklikken naar je website. Dit is niet alleen goed voor je omzet, maar ook voor je ranking in Google. MailChimp is een handig systeem dat je kunt inzetten om online nieuwsbrieven te versturen.

Hoe werkt MailChimp?
Om gebruik te kunnen maken van MailChimp is het noodzakelijk dat je een account aanmaakt op MailChimp. Daarmee kun je tot 2.000 leden gratis online nieuwsbrieven versturen. De opmaak van het systeem zelf is eenvoudig en overzichtelijk opgebouwd. Dankzij een handig stappenplan weet je precies welke stappen je moet zetten. Je kunt met MailChimp zelfs de resultaten meten van je online nieuwsbrieven campagne.

Het gemak van MailChimp is dat er veel rekening wordt gehouden met social media. Social media buttons en links kunnen in de nieuwsbrief gemakkelijk worden toegevoegd. Maak hier uiteraard optimaal gebruik van.

MailChimp & Facebook
Interessant aan MailChimp is dat je het kunt koppelen aan Facebook. Daarmee wordt het mogelijk voor lezers om via Facebook te reageren op je nieuwsbrief. Ook kunnen mensen zich via jouw Facebook pagina inschrijven voor je nieuwsbrief. Binnen 2 minuten kun je dit eenvoudig wijzigen. Als je een zakelijke bedrijfspagina hebt op Facebook, is het dus zeker aan te raden hiermee aan de slag te gaan.

E-book downloaden of blogs lezen
Is alles je nog niet geheel duidelijk? Online kun je diverse E-books downloaden die je haarfijn uitleggen hoe MailChimp werkt. Verder zijn er online veel blogs te lezen waar je veel handige informatie vandaan kunt halen. Uiteraard kun je ook een marketingbureau inschakelen die hiermee voor je aan de slag gaat.

no comments

Comments are closed.