Het effect van online reclame maken in Google

juli 29th, 2014

Category: Adverteren

Tagged with: , , , ,

Online reclame maken voor je bedrijf kan zeer gunstig zijn voor de zoekresultaten in Google. Het is belangrijk dat jouw website geoptimaliseerd is voor Google, zodat je zeer gericht jouw doelgroep zult kunnen aanspreken. Door gericht online reclame te maken, wordt de reclame die je maakt alleen gezien door mensen die mogelijk geïnteresseerd zijn in jouw product of dienst.

Organische zoekresultaten en gesponsorde zoekresultaten

Er zijn 2 zoekresultaten die er beiden voor kunnen zorgen dat je beter zult scoren in Google. Organische zoekresultaten hebben alles te maken met website optimalisatie. Het is een gratis manier om ervoor te zorgen dat je zo hoog mogelijk rankt in Google. Het kost soms echter wel tijd en geduld om dit te realiseren, want uiteindelijk bepaalt Google wie er bovenaan komt te staan.

Naar de organisatie zoekresultaten heb je ook de keuze uit gesponsorde zoekresultaten. Je kunt dan bijvoorbeeld een advertentie plaatsen in de zoekresultaten van Google. Wanneer iemand op jouw advertentie klikt, betaal je daarvoor een bepaald bedrag. Deze manier van adverteren werkt door middel van een zogenaamd veilingsysteem, de hoogste bieder staat namelijk bovenaan. Een advertentiemogelijkheid die veel wordt gebruikt, is het plaatsen van advertenties met behulp van Adwords.

Resultaten meten

Het fijne aan beide zoekresultaten is dat je het rendement ervan kunt bekijken. Daardoor weet je ook of je eventueel een advertentiecampagne zult moeten aanpassen. Het gedrag van bezoekers kan gemeten worden, waarna de kosten vergeleken worden met een verkoop of contactaanvraag via je website.

Belangrijke tips

Hoog ranken in Google heeft niet zozeer te maken met hoe vaak er geklikt wordt op een advertentie, maar veelal of de content van jouw website interessant is en inhoudelijk klopt. Hoe interessanter jouw website, hoe hoger jouw positie kan worden.

Zorg daarom dat je een goed marketing bureau inschakelt om je hierbij van dienst te kunnen zijn!

no comments

Comments are closed.