De kracht van Instagram – 3 marketing strategieën

september 18th, 2014

Category: Promotie

instagram

Instagram is een uitstekend social media platform waarmee jij nieuwe klanten voor je bedrijf kunt werven. Gemiddeld maken in Nederland ruim 1 miljoen mensen gebruik van Instagram. Juist daarom kan het interessant zijn om er voor jezelf achter te komen hoe jij Instagram kunt gebruiken met als doel je omzet te verhogen.

Wees creatief: gebruik originele foto’s

Stel je voor dat je Instagram gaat gebruiken voor je onderneming, dan zul je goed moeten nadenken over welke foto’s jij gaat delen. Het moet in elk geval gerelateerd zijn aan jouw bedrijf of de producten die je verkoopt. Een stukje creativiteit hierin is belangrijk. Jouw foto’s moeten niet ergens anders ook te vinden zijn, een stukje originaliteit is cruciaal.

Er zijn diverse strategieën mogelijk om hieraan te kunnen werken. Wij zetten er een aantal voor jou op een rijtje.

1. Betrek je volgers bij het proces

Zet jouw volgers in bij dit creatieve proces. Laat ze bijvoorbeeld een foto maken van jouw product wanneer ze daar gebruik van maken. Een bedrijf dat dit heel slim heeft aangepakt is Starbucks. Neem maar eens een kijkje op Instagram bij Starbucks. Je zult allemaal foto’s voorbij zien komen van koffiedrinkende volgers.

2. Werk met een sneak preview

Je kunt je volgers geïnteresseerd doen raken door een sneak preview van een product te fotograferen. Door volgers te betrekken bij het ontwikkelingsproces, kun je hun nieuwsgierigheid wekken waardoor ze het uiteindelijke product sneller zullen kopen wanneer het af is.

3. Zorg voor volgers

Om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen jou gaan volgen op Instagram is het belangrijk om een aantrekkelijk account te hebben. Zorg voor voldoende originele foto’s en maak gebruik van hashtags. Dit is een handig middel om zichtbaar te worden voor mensen die jou nog niet volgen.

Waar wacht je nog op? Ga aan de slag met Instagram en ontdek waar jouw mogelijkheden liggen!

No comments yet


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *