Artikelmarketing: een interessante vorm van adverteren

september 24th, 2014

Category: Adverteren, Promotie, Reclames maken

Tagged with: , , , , , , , , ,

Artikelmarketing zou zomaar eens voor de online doorbraak kunnen zorgen voor je bedrijf. Het is een soort linkbuilding maar dan wel op een andere manier. Misschien zeggen deze begrippen je helemaal niets, daarom zal ik ze hieronder uitleggen. Wie weet kun jij dan binnenkort aan de slag met artikelmarketing voor jouw bedrijf.

Wat is artikelmarketing?

Artikelmarketing is een manier van adverteren waarbij je artikelen op zoveel mogelijk websites gaat publiceren. Je kunt nieuwe bezoekers naar je website krijgen door bijvoorbeeld een link in het artikel te plaatsen naar je website of door een aantal woorden klikbaar te maken naar je website.

Daarmee creëer je dus een extra kanaal naar je website en is de kans groot dat de stroom van bezoekers en de groep potentiële kopers van producten zullen toenemen.

Welke manieren van artikelmarketing zijn er?

Artikelmarketing kun je op verschillende manieren vormgeven. Ik wil er drie noemen:

  • Inhoudelijke artikelen schrijven
  • Een persbericht opstellen
  • Gastbloggen

Een inhoudelijk artikel is vooral interessant om aan te bieden aan websites die gerelateerd zijn aan jouw onderneming. Een persbericht kun je natuurlijk versturen naar talloze websites. Er zullen altijd websites tussen zitten die het persbericht zullen publiceren. Dit zorgt ervoor dat je hoger rankt in Google. Gastbloggen is iets heel anders en wil ik hieronder toelichten.

De kracht van gastbloggen

Gastbloggen is een originele optie om hoger te kunnen ranken in Google. Veel websites zijn op zoek naar goede schrijvers die de content van hun website willen vullen met waardevolle blogs. Zelf hebben ze daar geen tijd voor of het ontbreekt hen aan discipline om wekelijks te bloggen. In de blog die je schrijft, vermeld je uiteraard weer een link naar je website.

Artikelmarketing kan daarmee een interessante manier zijn om je naamsbekendheid te vergroten en je omzet fors te vermeerderen.

no comments

Comments are closed.