Adverteren op Tumblr

maart 31st, 2015

Category: Overig

Tagged with: , , ,

Wil je doelgericht adverteren en op een effectieve wijze een jonge doelgroep bereiken? Tumblr is het sociale medium dat je kunt inzetten om nieuwe klanten voor je bedrijf te werven. Je bent niet de enige, want steeds meer internationale merken gaan in zee met Tumblr en zien daardoor hun omzet flink stijgen.

Van een klein bloggingplatform naar een groot en dynamisch social media kanaal

Het is zonde om een social media kanaal als Tumblr links te laten liggen. Hoewel het bloggingplatform altijd een bescheiden rol heeft gespeeld, is daar sinds de overname door Yahoo flink verandering in gekomen. Als ondernemer moet je daar slim op inspelen en alle mogelijkheden aangrijpen om via Tumblr je omzet te verhogen.

Wat maakt Tumblr zo bijzonder?

Tumblr wordt gebruikt door een redelijk jonge gebruikersgroep waarin onder andere foto’s, video’s en links gedeeld kunnen worden. Kenmerkend voor Tumblr is ook het zogenaamde rebloggen. Dat betekent dat bijdragen van anderen aangenomen kunnen worden om deze vervolgens te bewerken. Het platform creëert dus een unieke mogelijkheid om interactief met de doelgroep bezig te zijn.

Welke voordelen biedt Tumblr jou als ondernemer?

Reblogs kunnen zorgen voor langdurige engagement. Bestaande content wordt steeds weer herplaatst. Daarmee kan niet alleen een hogere, maar ook langere viraliteit worden bereikt. Je kunt dit slim aanpakken door deelbare en onderscheidende content te publiceren die gemakkelijk kan worden gedeeld door de jonge doelgroep.

Doe inspiratie op bij andere grote merken

Uiteraard kun je altijd een kijkje nemen bij de grote merken die al gebruik maken van Tumblr. Enkele bekende merken zijn bijvoorbeeld Disney, Coca Cola en de jongerenzender MTV.

Laat je het liever over aan een expert? Er is altijd wel een social media expert beschikbaar die succesvol voor je aan de slag kan met Tumblr!

no comments

Comments are closed.