Adverteren in de krant

oktober 7th, 2014

Category: Adverteren

Tagged with: , , , , ,

Als ondernemer heb je talloze mogelijkheden om je bedrijf bij een breder publiek bekend te maken. Een optie die je als ondernemer hebt, is het adverteren in de krant. Het is misschien wel de oudste vorm van adverteren en zeker niet de minst effectieve vorm van reclame maken.

Landelijk of regionaal adverteren in de krant

Het is slim om een bepaald marktonderzoek te doen voordat je gaat adverteren in de krant. Waar bevindt zich jouw doelgroep? Wil je zoveel mogelijk mensen bereiken of gaat je voorkeur juist uit naar mensen uit je eigen regio?

Adverteren in een landelijk dagblad is een aanrader als je binnen een kort tijdsbestek een groot publiek wilt bereiken. Een regionaal dagblad is interessant als je doelgroep zich bevind bij jou in het dorp of de stad.

Waar let je op bij het in de krant adverteren?

Als je in de krant gaat adverteren, zul je op een aantal belangrijke zaken moeten letten. Het is belangrijk dat het beeld domineert bij een advertentie die je plaatst in de krant. Gebruik bijvoorbeeld een kleurenfoto en vergeet ook zeker niet je logo erbij te plaatsen.

Naast kleur is ook de positie van de advertentie belangrijk. Rechts onderin bijvoorbeeld blijkt een interessante plek te zijn om een advertentie te plaatsen. Ook wordt een advertentie op de voorpagina veel vaker bekeken. Zorg daarnaast voor een pakkende en grote kop.

Een advertentie laten opmaken

Je kunt ervoor kiezen om zelf een advertentie in elkaar te zetten, maar het laten opmaken door een externe partij kan wellicht ook interessant zijn. Een professioneel reclamebureau kan je daarin adviseren en bijstaan. De mensen die bij dit bureau werken zijn dagelijks bezig met het ontwerpen en vormgeven van sprekende advertenties voor talloze bedrijven.

Wanneer verschijnt jouw eerste advertentie in de krant?

no comments

Comments are closed.