5 tips bij het maken van een bedrijfsvideo

december 2nd, 2014

Category: Adverteren

Tagged with: , , , , , ,

Als je een bedrijfsvideo wilt gaan maken, zul je met een goed bedacht plan moeten komen zodat het ook daadwerkelijk effectief zal zijn. Je wilt namelijk zoveel mogelijk mensen bereiken met je boodschap. Hoe doe je dat nu, een bedrijfsvideo maken? Lees hier 5 praktische tips die jij kunt inzetten bij de productie van je bedrijfsvideo.

1. Vertel een verhaal

Mensen (lees: potentiële klanten) zijn geïnteresseerd in verhalen. Een goed verhaal zorgt namelijk voor herkenning en verbondenheid. Als jouw verhaal iemand weet te intrigeren, zal de afname van een product of dienst veel sneller gaan.

2. Gebruik emoties

Er zit veel meer kracht in emoties dan we doorhebben. Door emoties in te zetten tijdens je bedrijfsvideo zul je veel meer overtuigingskracht hebben dan wanneer je slechts zorgt voor een saai en zakelijk praatje. Emoties zorgen ervoor dat jouw verhaal spannend blijft en brengt het verhaal bovendien dichter bij jouw doelgroep.

3. Houd het simpel

De kracht van een bedrijfsvideo ligt in de eenvoud. Door Jip & Janneke taal te gebruiken en vakjargon zoveel mogelijk te beperken, zorg je dat een boodschap veel eerder aankomt bij je doelgroep. Zorg daarnaast dat je verhaal niet te ingewikkeld is.

4. Wees overtuigd van jezelf

Een bedrijfsvideo heeft pas echt effect als jij vol overtuiging aan het woord bent. Ben je niet overtuigd van jezelf of van jouw passie? Dan is de kans groot dat ook jouw doelgroep dat niet zal zijn. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Blijf daarom in jezelf geloven.

5. Gebruik een sprekende vormgeving

Door gebruik te maken van een sprekende vormgeving zorg je voor herkenning bij klanten. Dit is ook interessant als jij je bedrijfsvideo gaat delen op social media zoals Facebook en YouTube. Verwerk daarom je logo en huisstijl in je bedrijfsvideo.

no comments

Comments are closed.