5 interessante marketing trends voor 2015

maart 3rd, 2015

Category: Overig

Tagged with: , , , ,

Marketing is en blijft een hot item voor ondernemers. Niet alleen de tijd is aan verandering onderhevig, ook op het gebied van marketing verandert er elke dag wel iets. Een jaarlijkse visie ontwikkelen met betrekking tot marketing is daarom enorm belangrijk. Wij geven je een vijftal tips die je daarbij kunnen helpen.

1. Geef potentiële klanten een kijkje in je bedrijfskeuken

Door potentiële klanten een kijkje in jouw bedrijfskeuken te geven, geef je ze de kans om te snuffelen aan jouw business. Dit is wellicht net het laatste stapje dat ze nodig hebben om tot aankoop van jouw producten of afname van je diensten over te gaan. Deel daarom regelmatig foto’s en updates met jouw social media volgers. Kanalen die je hiervoor uitstekend kunt gebruiken zijn Instagram en Facebook.

2. Marketing lokaal inzetten

Voor jou als het bedrijf is het een uitgelezen kans om je bedrijf ook lokaal op de kaart te zetten. Dit kan gerealiseerd worden met Google Mijn Bedrijf. Zorg dat al je bedrijfsgegevens kloppen zodat klanten altijd beschikken over de juiste informatie.

3. Investeer in je digitale communicatie

Zorg dat je altijd terug reageert op verzoeken of berichten van klanten. Zeker op social media kanalen is dit enorm belangrijk. Train je medewerkers hierin zodat er een interactieve communicatiestroom ontstaat tussen jou en je klanten.

4. E-mailmarketing – een snel groeiende business

Voor e-mailmarketing is het einde nog lang niet in zicht. E-mails worden namelijk steeds makkelijker gelezen op de smartphone. Waarom zou jij daar als zakenman- of vrouw niet gebruik van maken? Trigger klanten met nieuwsbrieven en acties dankzij e-mailmarketing.

5. Mobiel internet is de winstgevende factor

Laat mobiel internet niet links liggen! Een website alleen optimaliseren voor een desktop is niet voldoende. Deze moet net zo goed zichtbaar zijn op een smartphone of tablet. Optimaliseer daarom je website voor meer kans op omzet.

no comments

Comments are closed.