Hoe schrijf ik goede webteksten?

mei 26th, 2015

Category: Overig

Tagged with: , , ,

Naast advertenties op internet, kranten en magazines, maken goede webteksten net zo goed onderdeel uit van je marketingcampagne. Ze zijn namelijk essentieel voor je ranking in Google. Hoe geef je een tekst op internet nu zo vorm dat het zoekmachine vriendelijk is en bovendien de bezoeker van je website aanspreekt?

Korte en duidelijke teksten
Mensen houden nu eenmaal niet van lappen tekst, dus kun je je webteksten maar beter zo kort mogelijk schrijven. In een korte of kleine webtekst hoeft de boodschap zeker niet te ontbreken. Gebruik daarom niet meer dan 250 tot 300 woorden voor een webpagina.

SEO-geoptimaliseerde webteksten
Om zo hoog mogelijk in Google te ranken, is het belangrijk dat je webteksten schrijft die SEO-geoptimaliseerd zijn. Dit betekent dat je keywords gebruikt waarop klanten zoeken in Google. Doe een zoekwoorden onderzoek om erachter te komen waar klanten bij jou op zoeken. Verwerk deze tot maximaal 3 procent in je webteksten.

Vermijd vakjargon
Bezoekers haken af als je onduidelijke vakjargon gebruikt. Probeer lastige begrippen zoveel mogelijk te vermijden of leg ze op een heldere manier uit. Daarmee voorkom je dat potentiële klanten op bezoek gaan bij je concurrent.

Gebruik oneliners
Oneliners zijn krachtige uitspraken of veelzeggende quotes die iets vertellen over jouw business, missie of diensten. Zet deze in om de kracht van je boodschap te versterken.

Combineer je tekst met afbeeldingen en video’s
Een slimme zet is om beeldmateriaal bij je webteksten te gebruiken. Beelden zeggen nu eenmaal meer dan woorden en kunnen lezers aanmoedigen om ook het geschreven stukje ernaast te lezen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bedrijfsvideo?

Beschik je niet over een talenknobbel of is het schrijven van webteksten niet jouw ding? Geen probleem, er is altijd wel een tekstschrijver te vinden die graag voor je aan de slag gaat.

no comments

Comments are closed.